Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ 11/5/2010

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Το Σάββατο 7 Μαίου 2010 η ΕΑΠ/ΟΧΕ πραγματοποίησε τη 2η συνεδρίασή της.
Παρόντες ήταν ο πρόεδρος της επιτροπής Χρήστος Καψάλης, τα μέλη Ηλίας Ζαπαρτίδης, Βαγγέλης Μπραουδάκης και Παναγιώτης Τσόγιας (απουσίαζε ο Κώστας Γκαντής), καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος ανάπτυξης κ.Τάκης Κορορός.
Στη συνεδρίαση παρέστη και ο πρόεδρος της ΟΧΕ κ.Στέλιος Αγγελούδης.
Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί στο Δ.Σ της ΟΧΕ τα ακόλουθα θέματα :
-Οι τελικές φάσεις μίνι αγοριών/κοριτσιών θα διεξαχθούν 16-21 Ιουνίου στην Κατερίνη και τον Κολινδρό Πιερίας, που αποτελούν στοχευμένες περιοχές ανάπτυξης. Οι τελικές φάσεις παμπαίδων/παγκορασίδων θα διεξαχθούν από 28 Ιουνίου μέχρι 3 Ιουλίου στη Νάουσα και τη Βέροια, όπου υπάρχουν επαρκείς συνθήκες διαμονής και γηπέδων.

-Για τη συγκρότηση της επιστημονικής επιτροπής προτείνεται επιστημονική ημερίδα ανάπτυξης με ανοιχτή πρόσκληση για το πρωί της Κυριακής 20 Ιουνίου, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα Ελλάδας-Γερμανίας, στο ξενοδοχείο της εθνικής ομάδος στη Θεσσαλονίκη. Προτείνεται επίσης η διοργάνωση σεμιναρίων με θέματα ανάπτυξης, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των τελικών φάσεων των μίνι και των παμπαίδων/παγκορασίδων.

-Η επιτροπή μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε να εισηγηθεί στο ΔΣ της ΟΧΕ τη δημιουργία τριών διοικητικών περιφερειών ανάπτυξης στη χώρα.

-Η επιτροπή θα εισηγηθεί στο ΔΣ την ολική αναμόρφωση των τελικών φάσεων όλων των ηλικιακών κατηγοριών των πρωταθλημάτων ανάπτυξης, με στόχο τις διευρυμένες τελικές φάσεις και τη δημιουργία ενδιάμεσων περιφερειακών φάσεων μετά από τα πρωταθλήματα των ενώσεων, καθώς επίσης και τη ριζική τροποποίηση των σχετικών προκηρύξεων.

-Επίσης συζητήθηκαν και άλλα θέματα όπως : α)η δυνατότητα διεξαγωγής πρωταθλήματος νέων Κ 21, β)η δυνατότητα συμμετοχής στα πρωταθλήματα εφήβων/νεανίδων και των αθλητών/αθλητριών γεννημένων σε μονή χρονιά που αγωνίζονταν και την προηγούμενη διετία στο οικείο πρωτάθλημα, γ)η κατάργηση του αριθμητικού περιορισμού της συμμετοχής παίδων και κορασίδων στα αντίστοιχα πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων με παράλληλη θέσπιση ελάχιστου αριθμού εφήβων/νεανίδων, δ)η ανάγκη οργανωμένης ένταξης του handball στο σχολικό αθλητισμό και έναρξης επαφών με τον ΟΣΚ για την διαμόρφωση των σχολικών γηπέδων με τις απαιτούμενες προδιαγραφές και ε)η σκοπιμότητα δημιουργίας ενός σώματος νέων διαιτητών με εξειδίκευση στις αναπτυξιακές ηλικίες και για το λόγο θα υπάρξει άμεσα συνεργασία με την ΚΕΔ.

Η επόμενη τακτική συνεδρίαση ορίστηκε το Σάββατο 29 Μαϊου στη Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: