Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

"Duke 2011": Ενα τουρνουά αντάξιο των προσδοκιών

Με τον πιο αντάξιο τρόπο, δηλαδή έναν δραματικό σε εξέλιξη τελικό και μια εντυπωσιακή τελετή λήξης, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης το τετραήμερο 2ο διεθνές τουρνουά χάντμπολ παμπαίδων “Duke 2011”. Στο ασφυκτικά γεμάτο αθλητικό κέντρο “ΔΑΪΣ”, με περισσότερους από 500 θεατές στις εξέδρες, ο Ζαφειράκης Νάουσας (πρωταθλητής Ελλάδας σ' αυτή την ηλικιακή κατηγορία και κάτοχος του τίτλου στο “Duke 2010”) επιβλήθηκε της πρωταθλήτριας Σερβίας Beo-Grad στην παράταση με 31-30, παρότι τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη της κανονικής περιόδου (στο 56΄) ηττόταν με 26-22! Ο τελικός χρειάστηκε δύο ώρες για να ολοκληρωθεί, ήταν αγώνας που έκοβε την ανάσα όσων τον παρακολούθησαν και τον διεύθυναν με επιτυχία οι διαιτητές Α1 Σκλαβενίτης και Μερτινιάν.

Την 3η θέση στο τουρνουά πήρε ο οικοδεσπότης ΑΣΕ Δούκας επικρατώντας με 29-20 στον μικρό τελικό της Μικτής Αττικής (επίλεκτοι αθλητές του νομού, πλην των ομάδων του Δούκα και του Πανιωνίου που μετείχαν στο τουρνουά).

Ακολούθησαν οι Φοίβος Συκεών και ΠΑΟΚ που επιβλήθηκαν των Zajecar και Πανιωνίου με 33-27 και 34-26, αντίστοιχα, ενώ την τελική κατάταξη ολοκλήρωσαν ο Διομήδης Αργους και ο ΓΣ Χανίων (24-15 το μεταξύ τους κατατακτήριο ματς).

Το τουρνουά των 27 αγώνων και των 1.531 γκολ, που ξεκίνησε τη Δευτέρα το απόγευμα, ολοκληρώθηκε με μια πλούσια τελετή λήξης. Με την παράταξη και των 10 ομάδων που συμμετείχαν, με την απονομή αναμνηστικών επάθλων, μεταλλίων και διπλωμάτων σε αθλητές και προπονητές, καθώς και με τέσσερις ατομικές διακρίσεις έπειτα από ψηφοφορία των προπονητών:

Το βραβείο του πρώτου σκόρερ πήρε ο Andrija Duricic της Beo-Grad (63 γκολ σε έξι αγώνες, από τα συνολικά 193 της ομάδας του, 15 απ' αυτά στον τελικό!).

Του καλύτερου αμυντικού ο Κυριάκος Βαγγελτζίκης του Φοίβου Συκεών (υπερίσχυσε στην ψηφοφορία των Andrija Duricic και Jovan Stojanovic της Beo-Grad και του Ούρου Ζιβούλοβιτς του ΑΣΕ Δούκα).

Του καλύτερου τερματοφύλακα μοιράστηκαν οι Uros Mitic της Beo-Grad και Στέργιος Λιούμης του Ζαφειράκη Νάουσας (ισοψήφησαν μπροστά από τους Δημήτρη Μπραουδάκη του ΑΣΕ Δούκα και Καλλισθένη Γιαννακίδη του ΠΑΟΚ). Μάλιστα, την απονομή έκανε ο 75χρονος Λιούμπομιρ Λαζάρεβιτς “Φάνατς”, ο οποίος αγωνίζεται ακόμα με τους Σέρβους βετεράνους (!) και υπηρετεί το άθλημα από το 1949, έχοντας προλάβει και τις εποχές που το χάντμπολ παιζόταν 11Χ11 στα ποδοσφαιρικά γήπεδα!

Του MVP μοιράστηκαν οι Antrija Duricic της Beo-Grad και Γιώργος Θεοδωρόπουλος του Ζαφειράκη Νάουσας (ψηφίστηκαν ακόμα οι Jovan Stojanovic και Darko Stevanovic της Beo-Grad και ο Ούρος Ζιβούλοβιτς του ΑΣΕ Δούκα).

Τέλος, τον νεότερο προπονητή υποδομών, τον Γιάννη Πιλαλίδη στον ΠΑΟΚ, βράβευσε ο ΣΥΠΧΕ.

Στην ομιλία του στην τελετή λήξης, ο Κωστής Δούκας επισήμανε την απόλυτη επιτυχία του διεθνούς τουρνουά, παρά τις μεγάλες δυσκολίες διοργάνωσης τέτοιου είδους απαιτητικών διοργανώσεων στη χώρα μας, επαναβεβαίωσε την προσήλωση του ΑΣΕ Δούκα στην ανάπτυξη του χάντμπολ μέσω της διαρκούς προσπάθειας στα τμήματα υποδομών και υποσχέθηκε ανάλογη συνέχεια του χρόνου στο “Duke 2012”.

Από πλευράς ΟΧΕ, υπό την αιγίδα της οποίας διοργανώθηκε το τουρνουά, παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρός της, Παντελής Χατζηιωάννου, το μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Σταυρακάκης και ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Γιάννης Καρανάσος, την Επιτροπή Ανάπτυξης της ΟΧΕ εκπροσώπησε ο τεχνικός σύμβουλος, Παναγιώτης Ιατρούδης, την ΕΣΧΑ ο πρόεδρός της, Ηλίας Ζαπαρτίδης, τον Σύνδεσμο Προπονητών ο νεοεκλεγείς πρόεδρός του, Γιάννης Βαρελτζής και τον κόσμο των διαιτητών ο πρόεδρος της ΚΕΔ Αθηνών, Στράτος Κυριακούλιας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση.
Ένα μεγάλο μπράβο στους νικητές αλλα και σε ΟΛΟΥΣ όσους συμμετείχαν. Αυτό είναι το πραγματικό νόημα του αθλητισμού.

Μπορούν να δοθούν τα στοιχεία του φωτογράφου ??

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ:

ace
images

Dimitris Papamitsos
Press Photographer

2-6 Kousianofski St., 11525 Ambelokipoi, Athens
Mob: +306946384863
Tel: +302106998314, +302106998384
e-mail: dpapamitsos@aceimages.gr
e-mail: info@aceimages.gr

Ανώνυμος είπε...

tis photografies pote tha tis valei ??