Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

30 ΧΡΟΝΑ Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ



ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ
Το χάντμπολ είχε την τιμητική του στην γιορτή για 30 χρόνια του ΑΣΕ Δούκα, που έγινε στο κατάμεστο θέατρο του Αθλητικού και Πολιτιστικού κέντρου ΔΑΪΣ των εκπαιδευτηρίων Δούκα, στο Μαρούσι. Τα τμήματα ανδρών και γυναικών του συλλόγου, με τις επιτυχίες τους, όλα αυτά τα χρόνια, όπως και τα αναπτυξιακά τμήματα έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια μια ξεχωριστή αίγλη στην αθλητική πορεία του ΑΣΕ Δούκα. Μάλιστα το χάντμπολ ήταν το πρώτο άθλημα που καλλιεργήθηκε στην ιστορία του συλλόγου.
Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η πρέσβειρα της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι» κ. Κατερίνα Παναγοπούλου.
Εκ΄μέρους του ΔΣ του ΑΣΕΔ μίλησε ο Κωστής Δούκας, που τόνισε, αναφερόμενος στην ιστορία ίδρυσης του συλλόγου ότι: «Δεν ήταν κάτι λογικό, αυτό που τόλμησαν οι πέντε ιδρυτές του συλλόγου, να οργανώσουν τότε έναν σύλλογο στην αυλή ενός σχολείου. Η ιστορία όμως τους δικαίωσε».
Στην εκδήλωση, μίλησε και ο ολυμπιονίκης του χάντμπολ με την εθνική ανδρών και παλιός αθλητής του ΑΣΕ Δούκα, Γρηγόρης Χατσατουριάν, ο οποίος τόνισε, πως νιώθει υπερήφανος γιατί οι αθλητές του ΑΣΕΔ, διακρίθηκαν για το ήθος τους, τις κοινωνικές κατακτήσεις τους και την πορεία τους στα αθλήματα, που καλλιέργησε ο σύλλογος.
Παρούσα ήταν και η Ολυμπιονίκης του ύψους Νίκη Μπακογιάννη παλιά αθλήτρια του ΑΣΕΔ.
Ο Γεν. Γραμματέας του ΑΣΕ Δούκα Θεόφιλος Βάτης βράβευσε τους ιδρυτές του συλλόγου Ιωάννη Δούκα (Πρόεδρο του ΑΣΕΔ), Γεώργιο Τσουμή, Δημήτριο Νικήτα, Παντελή Λέτσιο και Βασίλειο Κυρίτση.
Στη διάρκεια της εκδήλωσε προβλήθηκαν βίντεο με την ιστορία των τμημάτων του ΑΣΕΔ και βίντεο με το ιστορικό της ίδρυσης του συλλόγου.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Παρόντες ήταν ο βουλευτής της Ν.Δ Αργύρης Ντινόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηϊωάννου, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, οι ομοσπονδιακοί προπονητές Παναγιώτης Ιατρούδης και Κώστας Τσαβδαρίδης, ο Επικεφαλής τεχνικός της Ανάπτυξης Τάκης Κορορός, ο συνεργάτης προπονητή της εθνικής νέων Νίκος Πέρρος, ο αναπτυξιακός προπονητής της ΕΣΧΑ Κώστας Κότσιρας και πλήθος αθλητών αθλητριών και γονιών.
Συνολικά από τον ΑΣΕ Δούκα έχουν περάσει στα 30 χρόνια της ιστορίας του 4.700 αθλητές, ενώ στην περίοδο 2009-2010 αθλούνται 390 αθλητές και 430 λιλιπούτειοι αθλητές στις ακαδημίες.
Στο φουαγιέ του θεάτρου λειτούργησε έκθεση με δημοσιεύματα φωτογραφικό αρχείο και έπαθλα του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: