Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ & Ε.Σ.Ν ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Α.Σ.Ε. ΔΟΥΚΑ & Ε.Σ.Ν. ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Τα τμήματα Χειροσφαίρισης των ομάδων Α.Σ.Ε. Δούκα και Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων γνωστοποιούν τη θέση τους σχετικά με τα γεγονότα του Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας στη Λαμία, με το παρακάτω κοινό Δελτίο Τύπου.

"Οι αθλητές, παράγοντες και φίλαθλοι των ομάδων μας παρακολούθησαν με θλίψη και οργή όλα αυτά που συνέβησαν χθες στη Λαμία κατά την διάρκεια του Final Four Κυπέλλου Ανδρών στο χάντμπολ. Είναι απαράδεκτα και δεν έχουν σχέση με το άθλημα και εκείνους που πραγματικά το υπηρετούν.

Θεωρούμε ορθή την απόφαση της ΓΓΑ και της ΟΧΕ να μη γίνουν οι αγώνες σε ένα γήπεδο που δυστυχώς οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ μετέτρεψαν σε «εμπόλεμη ζώνη». Τα σωματεία μας είχαν χορηγήσει τα εισιτήρια που προμηθεύτηκαν (συνολικά 250) με ονομαστική κατάσταση σε γονείς και συγγενείς αθλητών, οικογένειες με παιδιά, αθλητές και προπονητές από τις ομάδες υποδομών, οι οποίοι, με δική τους οικονομική επιβάρυνση ήρθαν στη γιορτή του αθλήματος για να χαρούν, να υποστηρίξουν τις ομάδες τους και προφανώς όχι για να κινδυνεύσει η ζωή τους. Ευτυχώς που δε θρηνήσαμε θύματα, μιας και οι παράγοντες των ομάδων μας έγκαιρα ειδοποίησαν τηλεφωνικά τους φιλάθλους μας ώστε να μην προσέλθουν στο χώρο του γηπέδου και να απομακρυνθούν άμεσα από την πόλη.
Πιστεύουμε ότι η ΟΧΕ θα αποφασίσει να ολοκληρωθεί ο θεσμός του Κυπέλλου με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της υφιστάμενης αθλητικής νομοθεσίας:

Προκειμένου να προστατεύσει το άθλημα και τις αρχές που αυτό πρεσβεύει.

Προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των ομάδων μας να συμμετάσχουν στη «γιορτή» του θεσμού και όχι στην «τραγωδία», σεβόμενη τον κόπο τους.

Η πιθανή ματαίωση των αγώνων του Final Four μας βρίσκει αντίθετους καθώς συνιστά «ήττα» του αθλήματός που με τόση αγάπη υπηρετούμε... "

Εκ των Γραφείων Τύπου Α.Σ.Ε. Δούκα και Ε.Σ.Ν. Βριλησσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: